pizza

Otomat is een pizza restaurant, maar niet zoals je het gewend bent. We hebben de pizza beleving heruitgevonden en er onze eigen, unieke en Belgische twist aan gegeven. Met Duvel biergist in het deeg, verrassende toppings van hoge kwaliteit en bier pairings kom je bij Otomat voor een geheel nieuwe pizza beleving.

Het deeg

In onze zoektocht naar een uniek en toch overheerlijk deeg, beslisten we om ons deeg samen te stellen met dezelfde biergist die wordt gebruikt om Duvel bier te brouwen. Deze bijzondere gist, in combinatie met drie dagen rijstijd, zorgt voor een uiterst krokante, dunne pizzabodem. Otomat serveert zo een unieke, Belgische slow food variant op pizza.

Otomat/notomat

Kom je bij Otomat eten, dan stellen we je meteen bloot aan de vraag ‘to Otomat or Notomat? Ga je voor een pizza met tomatensaus (‘au tomate’) of met zure room of groentespread (‘no tomate’)? Geen zorgen, beide opties zijn overheerlijk. Kan je niet kiezen? Deel verschillende pizza’s met je tafelgezelschap, zo hebben we ze speciaal ontwikkeld! En nu weet je gelijk waar onze naam vandaan komt…

Iconische pizza’s

Waarom kom je naar Otomat? Juist, voor onze "heavenly pizzas"! Originele combinaties die je nergens anders vindt en die onze voorliefde voor (Belgische) topproducten in de kijker zetten. Alles afgewerkt met een vleugje rock & roll.

Ontdek ons menu

Sharing happy moments

Onze pizza’s zijn ‘made for sharing’. We snijden ze op voorhand in stukken, zo kan ze gemakkelijk met je handen opeten en delen. Iets te vieren met een grote(re) groep? We verwelkomen je graag! Reserveren kan vanaf 8 personen.

Ook plant-based

Op onze menukaart vind je ook drie ‘plant based’ pizza’s. Niet enkel omdat we onze planeet hoog in het vaandel dragen, maar ook omdat we willen bewijzen dat pizza perfect lekker voor iedereen kan zijn zonder kaas en/of vlees. Je moet het proeven om het te geloven! Daarom staan onze vegan pizza’s ook gewoon tussen de andere pizza's op het menu, en niet meer in een apart vakje.

belgisch

Wij Belgen houden wel van een streepje absurdisme. We noemen het ‘Belgitude’: eigenzinnig, vrij en onbegrensd. Dat is exact de filosofie die we ook toepassen bij Otomat.

Belgitude

We maakten van een authentiek Italiaans product een echte Belgische versie: met Duvel biergist in ons dun, krokant deeg en rijkelijk belegd met originele toppings, vaak met een Belgische inslag. Wat denk je van pizza ‘Witloof met kaas en ham’ of vol-au-vent op een pizza? Wij doen het gewoon en het is ook nog eens geweldig lekker!

Ontdek onze pizza’s met Belgitude!

Lokaal

Belgische pizza’s, die beleg je natuurlijk ook met Belgische producten. We zijn fan van onze terroir en willen die dan ook eren. We werken samen met lokale topproducenten die stuk voor stuk heel veel liefde in hun product steken, net als wij! Enkele van onze Belgische vrienden zijn:

  • Kaasaffineurs Van Tricht: Dé referentie in België op vlak van kazen. Proef hun heerlijke Farmdal op onze Butcher’s Dish of ga voor de ultieme cheesy ervaring met onze pizza Abbey Road.
  • Mr. Boudin: Deze sympathieke worstendraaier maakt ambachtelijke witte pensen op basis van Brasvar-varkensvlees. Een Belgisch topproduct dat we graag presenteren op onze Butcher's Dish en gebruiken in onze unieke Otomat sausage roll.
  • Noyen: Een exclusiviteit bij Otomat: Belgische rauwe ham van Noyen, een authentieke varkenshouderij naar ons hart.
  • Brasvar: Heerlijke beenham van duurzaam gekweekte Duroc varkens, dat proef je. Ook op onze pizza’s!

Co-creatie

Voor de ontwikkeling van nieuwe pizza’s werken we wel eens samen met enkele bekende namen uit de Belgische food scene. Mensen met een unieke passie en expertise, die onze pizza’s naar een hoger niveau tillen. Ontdek de Dirty Vegan van Pieter-Jan Lints, No Cheese Go Nuts van Nicolas Decloedt en Triple Chocolate Pizza van chocoladepaus Dominique Persoone!

beer-ish

Als rasechte Belgen, hebben we een grote passie voor ons belangrijkste nationale exportproduct: bier! Van het gebruik van biergist in ons pizzadeeg, over een unieke bierkaart tot onze eigen bierrijpingskamers.

Pizza for beer lovers

Een passie voor (Belgisch) bier, dat zit in ons DNA. En dat mag je vrij letterlijk nemen. Om ons deeg te laten rijzen, gebruiken we dezelfde gist die wordt gebruikt om Duvel bier te brouwen. Deze unieke gist, in combinatie met drie dagen rijstijd, zorgt voor een uiterst krokante, dunne pizzabodem. Onze pizza’s zijn dan ook de perfecte compagnon bij een goed glas bier!

Beer for pizza lovers

Bij elke pizza op onze kaart vind je een bier pairing. Naast onze iconische bierfrigo, tappen we ook verschillende unieke bieren van het vat. De krijtborden in onze restaurants tonen het uitgebreide aanbod craft beers en grote flessen bier to share.

Beer aging

Zowel in onze vestigingen in Leuven als Brussel Merode, vind je bierrijpingskamers. Onder optimale omstandigheden laten we er Liefmans Goudenband, Liefmans Kriek Brut en andere exclusiviteiten rijpen. Daarnaast maken we in Merode ook nog onze eigen ‘Barrel Aged Sour Pale Ale’.

de restaurants

Waar kwam het idee voor Otomat vandaan? Wat zijn de toekomstplannen? Maar vooral: wat mag je verwachten van je bezoek aan één van onze restaurants? Je leest het hier!

Hoe het begon...

Otomat is het fantastische verhaal van 5 vrienden die samen beslisten om een tof en eigentijds restaurant op te zetten met originele pizza’s in een absolute hoofdrol. Met z’n vijven startten ze begin 2015 aan een boeiende zoektocht van hoe een leuke pizzazaak er kan uitzien en vooral hoe originele Belgische pizza’s moeten smaken... Tijdens hun vele reizen naar het buitenland (de VS, Europa en de UK) valt hen de opkomst van een nieuw type pizzarestaurant op: minder Italiaans dan de traditionele pizzeria, met veel meer beleving en vooral veel meer creativiteit op het bord. Met de opening van het eerste restaurant in Antwerpen, wordt in oktober 2015 het resultaat van hun zoektocht officieel aan het grote publiek voorgesteld: Otomat, Heavenly Pizza geeft vanaf dan voorgoed de pizza scene in België een nieuwe dimensie.

Hoe het nu gaat...

Met ondertussen 7 restaurants in 6 steden en een extra take away concept, durven we te zeggen dat Otomat zijn plaatsje in het hart van menig pizzaliefhebber veroverd heeft. Niet enkel met onze restaurants die dagelijks van lunch tot de late uurtjes open zijn, maar ook met extra feestjes, een zomerse beer garden met live concerten, … willen we van je Otomat bezoek een echte beleving maken.
En onze toekomstplannen? We zitten nooit stil en dromen en werken volop aan nieuwe vestigingen, uitbreidingen naar het buitenland, meer originele events en nog zoveel meer. Je leest het in ieder geval eerst hier!

Altijd welkom!

Omdat we houden van spontaniteit – je kan tenslotte altijd zin krijgen in pizza – hoef je bij Otomat niet te reserveren! Je kan gewoon langskomen. Is het even druk? We zorgen alvast voor een plekje voor een gezellig aperitiefmomentje. Reserveren kan wél voor groepen van 8 personen of meer. We zijn trouwens elke dag open, doorlopend van 12u tot 22u (23u in’t weekend), ook op feestdagen!

Duurzaam ondernemen

We begrijpen dat elke onderneming impact heeft op mens en natuur. Duurzaam ondernemen is een proces en we willen daar dan ook heel bewust de juiste en weloverwogen stappen in nemen naar de toekomst toe. De efforts die we doen zijn er die je misschien niet altijd ziet, maar vooral voelt. Zo werken we van in het begin in al onze vestigingen met 100% groene stroom en hechten we veel belang aan recyclage en afval- en restverwerking. Doordat we opteren voor Belgische lokale producenten herleiden we de voedseltoeleveringsketen ook aanzienlijk in afstand. Investeren in de toekomst, dat is ook investeren in je mensen. Bij Otomat dragen we inclusiviteit en diversiteit hoog in het vaandel. Met oog voor ieders sterktes, groeikansen maar ook noden. Wil je ook deel uitmaken van onze grote, gezellige familie? Check dan zeker eens onze vacatures!

follow us on

Onze website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.

Ik ga akkoord Ik weiger