Nicolas Decloedt creëert voor Otomat vegan pizza "No Cheese Go Nuts"

Een nieuwe vegan pizza bedacht door Nicolas Decloedt en nu te ontdekken bij Otomat.

No Cheese Go Nuts

Groene sterrenchef Nicolas Decloedt van het bekende groenterestaurant Humus x Hortense heeft voor liefhebbers van vegan pizza een zeer hartige creatie samengesteld die perfect past in het eigenzinnige Belgische pizza repertoire van Otomat.

Vanaf 19 oktober staat “No Cheese Go Nuts” op de menukaart in alle 7 Otomat vestigingen. Met deze nieuwe door Nicolas Decloedt gesigneerde pizza bevestigt Otomat eens te meer zijn pioniersrol in het creëren van smaakrijke, eigentijdse pizzavarianten. De pizza krijgt een typisch smaakkarakter met Fermentino kaas gemaakt van macadamia en cashewnoten. Daarbij komt een puree van bloemkool op smaak gebracht met rode miso, gerookte paprika en piment d’espelette en verder, umamirijke shiitake, pickles van bloemkool, rucola, kappertjes, barbecue saus en gebakken uitjes. Een rijke mond vol aan diverse, hartige smaken die samen voor een lange finale instaan.

“Ik toon graag aan de mensen dat men kan koken zonder vis of vlees,” aldus chef Nicolas Decloedt. “Ik gebruik niet het woord vegetarisch om te vermijden dat mensen gaan denken dat er iets ontbreekt in het bord… belangrijk voor mij is aan te geven dat men nieuwe smaken kan ontdekken.” In die context staat de “No Cheese Go Nuts” pizza niet afzonderlijk op de menukaart onder een rubriek veggie/vegan maar wel tussen de andere pizza creaties.

Voor de liefhebbers van een smakelijke bierpairing wordt een Saison Dupont of onze Barrel Aged Pale Sour (enkel beschikbaar in Otomat Merode) aanbevolen.

Photo credits: Gilles Draps

Onze website maakt gebruik van cookies om u de best mogelijke ervaring te bieden.

Ik ga akkoord Ik weiger