Gent Gent Gent

Sneller dan verwacht krijgt de eerste Otomat vestiging in Antwerpen er een zusje bij. Het aanbod aan pizza met een aparte out-of-the-box identiteit slaat aan. Naast het overaanbod aan Italiaanse pizzeria die de traditionele canon brengen, kwam Otomat iets meer dan een jaar geleden in Antwerpen vlakbij het MAS met een nieuwe kijk op de proppen.

De pizzakaart van Otomat oogt inderdaad totaal anders. Uitgangspunt is het Italiaanse recept waarbij dezelfde deeg gemaakt wordt maar wel een lokaal accent aan wordt toegevoegd. Zo wordt Duvel gist gebruikt om de deeg te laten rijzen. Verder wordt de lekkerbek verwend met toppings die verwijzen naar onze culinaire tradities, onze streek- en seizoenproducten. Resultaat zijn off-beat pizza die zoals de Italiaanse exemplaren laagdrempelig blijven en hartig smaken maar tegelijkertijd door hun verrassend culinair aspect voor gevoelige meerwaarde zorgen.

Otomat Gent

Otomat met als basislijn ‘Heavenly Pizza’ zoekt combinaties die zowel qua smaak, textuur en frisheid hoge ogen gooit. Achter leuke namen met een knipoog gaan pizza’s schuil die zowel met hun authentieke deeg en creatieve toppings tegelijkertijd origineel en vernieuwend smaken. Zo is Little Red Courgette een subtiele smaakoefening rond courgette, rode peper, verse munt en buffel mozzarella. With love from B. is dan weer een culinaire ode aan Belgische klassiekers die met liefde bereid wordt: gekookte ham, gruyère, nootmuskaat en witloof uit volle grond geven aan de Italiaanse icoon inderdaad een pertinent Belgisch tintje. In de lijn met onze biercultuur meet Otomat zich met een indrukwekkend bieraanbod ook een beerish karakter aan.

Otomat gent

Otomat Gent

Daarnaast zorgt Otomat met een apart en edgy interieur voor een aangename grootstad beleving.  Net zoals in Antwerpen werd ook in Gent voor een aparte locatie gekozen. Een 17de-eeuws herberg waar zeer lang een gerenommeerde viswinkel in gevestigd was, krijgt met de komst van Otomat opnieuw een horecafunctie. De Gentse Otomat vindt men vlakbij het Gravensteen en het Patershol in de Kleine Vismarkt 3. De vestiging telt op twee verdiepingen 90 plaatsen en biedt bij mooi weer dertig zitjes al fresco.

Otomat Gent

Otomat Gent